top of page
female model.jpg

HIUSTENHOIDOSTA

Terveen hiuspohjan merkitys

Tuuheiden ja vahvojen hiusten kasvun edellytys on hyvinvoiva hiusjuuri. Puhdas, tasapainoinen, ravittu hiuspohja on lähtökohta kaikille hiustenlähdön ongelmien hoitamiselle. Mitä terveempi hiuspohja, sitä paremmin hiukset kasvavat.

TR2 technical drawings.jpg
shutterstock_246251239.jpg

Yleinen virhe on lopettaa päivittäinen hiustenpesu, kun havaitaan hiustenlähtöä. Totuus on aivan päinvastainen: pesemättömään hiuspohjaan kertyy toksiineja, öljyjä, kuolleita ihosoluja ja likaa sekä muotoilutuotteiden jäämiä, jotka saattavat tukkia hiusjuuret ja aiheuttaa jopa hiustenlähtöä. Mark Birch suosittelee hiusten ja hiuspohjan päivittäistä pesua Triple Action Scalp Therapy Shampoolla tai R&B Antioxidant Shampoolla.

Säännöllinen pesu

Oikeat ravintoaineet

Hiusta ja hiusjuurta voi ravita sisäisesti sekä ulkoisesti parhaan hoitotuloksen saamiseksi. Mark Birch TrichologistTM tuotesarja on täydellinen kokonaisuus, joka sisältää hiuspohjaa puhdistavien shampoon lisäksi hiusta ravitsevat hoitoaineet, tehokkaat hiuspohjan hoitotiivisteet sekä sisäisesti käytettävät lisäravinteet.

VITamins3.jpg

DHT ja hiustenlähtö

DHT.png

Miksi jotkut miehet alkavat menettää hiuksiaan 30-vuotiaina, toiset 50-vuotiaana ja jotkut eivät lainkaan? Yleensä kysymyksen ytimessä on perinnöllisyys ja hormonit, tarkemmin sanottuna, DHT.

Lyhenne DHT nähdään usein hiustenlähtöön liittyvissä keskusteluissa ja artikkeleissa, mutta mikä se oikeastaan ​​on?

 

DHT on dihydrotestosteroni (5a-dihydrotestosteroni) ja liittyy miesten hiustenlähtöön ja tunnetaan myös nimellä androgeeninen hiustenlähtö. Tämä koskee myös naisia, sillä naisilla on myös testosteronia, vaikkakin paljon alhaisemmilla tasoilla ja hiustenlähtömalli on erilainen. (yleensä tämä liittyy vaihdevuosiin, kun hormonitasapaino muuttuu)

TR2ver2.png

DHT on androgeeni (mieshormoni) aivan kuten testosteroni, vain paljon suuremmalla sitoutumisaffiniteetillä hiustupen reseptoreihin ja tästä syystä haitallisempi. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on geneettisiä tekijöitä androgeeniseen hiustenlähtöön, olet herkempi DHT:lle, mikä aiheuttaa nopeamman hiusten kutistumisprosessin (hiustuppi pienenee ja tuottaa pienempiä ja vaaleampia hiuksia).

 

Kun hiustuppi jää lepovaiheeseen pitkäksi aikaa, iho kasvaa hiustupen päälle (arpeutuminen), jolloin hiustuppi surkastuu jättäen alueen kaljuksi. Arpeutumisen jälkeen kasvua ei voi enää palauttaa, joten on tärkeää yrittää estää hiustenlähtö ennen arpeutumista.

shutterstock_646142308.jpg

Testosteroni pelkistyy voimakkaammaksi androgeeniksi, 5a-dihydrotestosteroniksi, entsyymin 5a-reduktaasi avulla. DHT ja T sitoutuvat hiustupen androgeenireseptoreihin aiheuttaen muutoksia hiusten kasvussa, mikä johtaa hiusten kutistumiseen.

Androgeenisen hiustenlähdön täydellistä mekanismia ei vielä tunneta täysin. Voimme kuitenkin ainakin vähentää testosteronin muuttumista DHT: ksi, mikä tapahtuu estämällä entsyymiä 5a-reduktaasia (DHT-salpaaja) sekä estää DHT:n sitoutumista hiustupen reseptoreihin.

Tämä voidaan tehdä lääkkeillä, mutta useasti tunnettujen sivuvaikutusten kanssa. Uskomme, että tarvitaan turvallisempia estäjiä kuin tällä hetkellä lisensoidut lääkkeet. Vuosien kokemuksella hiustenlähdöstä olemme kehittäneet luonnolliset TR2 ja TR3 hoitotiivisteet todistettujen tieteellisten tulosten avulla.

bottom of page